Dag 22 van de 365

Ik ben nu 3 weken bezig met deze challenge en krijg geregeld vragen waar ik de tijd vandaan haal. Drukke baan, dochter, manlief, huishouden en dan nu het bakken erbij? Af en toe is het inderdaad even plannen maar tot nu toe kan ik het goed combineren. Dit weekend was bijvoorbeeld best druk maar toch heb ik gisteravond 3 recepturen kunnen maken. Wellicht heb je er al iets van voorbij zien komen op Facebook of Instagram?

Citroen-maanzaadcake stond als eerste op de lijst. Met dit warme weer hou ik van eten met een zuurtje dus de keuze voor deze cake was snel gemaakt! Toen ik het beslag gemaakt had, dacht ik wel erg veel maanzaad gebruikt te hebben maar doordat de cake in de oven rijst was de verhouding prima. De zure citroenglazuur die er na het bakken overheen ging zorgt voor de frisse zomerse smaak. Ik had een bakvorm van 25 x 25 i.p.v. 20 x 20 dus hij is iets lager geworden maar ik vond hem lekker!

Aangezien ik een kleine hoeveelheid karnemelk nodig had bij bovenstaand recept heb ik gezocht naar een tweede recept waarvan ik alles al in huis had. Niet helemaal in het seizoen maar daardoor niet minder lekker: Kruidkoek. Echte winterse smaken door onder andere de koek/speculaas kruiden. Dit recept was echt heel erg makkelijk, dus om deze extra te doen was een kleine moeite. Terwijl het beslag aan het mixen was, kwam er een heerlijke geur vrij. Deze geur hangt ook nog steeds in de oven. Misschien een aanrader voor volgers die hun huis verkopen?

Zoals jullie weten, geef ik iedere week (een deel van) een baksel weg aan een van mijn volgers. Deze week was Evy Steijntjes de gelukkige winnaar. Vanmiddag heeft ze een deel citroen-maanzaadcake en een deel kruidkoek opgehaald. Hopelijk heeft het gesmaakt. Wil jij komende week winnen, volg deze blog dan!

Na enig uitstel ben ik gisteren ook begonnen aan een moeilijker onderdeel, soezen! Er kan van alles misgaan tijdens het deeg maken of soezen afbakken dus ik was hier best gespannen over. In het boek zit gelukkig een duidelijke how-to plus een hoofdstuk met valkuilen om misbaksels te voorkomen. Toch werd het nog even spannend. In het receptuur staat duidelijk dat je 3 tot 4 eieren moet gebruiken en het vierde ei enkel als je deeg nog niet soepel, glad en glanzend genoeg is. Toen mijn 4 eieren erin zaten vond ik het deeg nog niet goed genoeg maar 5 eieren stond duidelijk niet in het receptuur……. Na even twijfelen heb ik toch nog bijna een heel ei extra door het deeg geroerd. Spannend maar toen kreeg ik wel het gewenste deeg. Wellicht heb ik gewoon kleine eitjes haha.

Het opspuiten van de soezen ging goed maar ik vond het lastig de juiste grootte te bepalen. Na een tijd in de oven zag ik dat ze al mooi bol gingen staan en goudgeel kleurden maar ze waren ook iets te groot.

Zondagmorgen dus maar een tweede poging gedaan. Kleinere hoopjes, lagere stand in de oven en afwachten. Omdat ze een stuk kleiner waren, had ik eigenlijk ook de baktijd aan moeten passen…
Ze kwamen er dus iets te bruin uit en hadden weinig holle ruimte om te vullen. Nog niet het gewenste resultaat dus, maar de aanhouder wint!

Soezen, I’ll be back!

7 gedachten over “Dag 22 van de 365

 1. Miriam jansen 22/04/2018 — 20:14

  Goed bezig lieve schoondochter. Wat ga je bakken voor Koningsdag. Dan komen we proeven.

  Liked by 1 persoon

  1. Mij lijkt nummer 133 op mijn receptenstatus wel toepasselijk: paleisgebak met rode bessengelei. Morgen even receptuur in zien. Wordt vervolgd…

   Like

 2. Rita Voorjans 22/04/2018 — 21:20

  Knap hoor Rebecca. Je mag trots op jezelf zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. Je zocht een hobby maar is het dat nu ook geworden? Je maakt tenslotte veel mensen gelukkig door met dit warme weer te gaan bakken…. 😉

  Liked by 1 persoon

 4. Hai was heeel lekker dat soesje was er nog maar 1 over maar dat is genoeg haha👊

  Liked by 1 persoon

 5. Adrie van Kasteren 27/04/2018 — 11:50

  De soesjes waren heerlijk ga zo door Rebecca.

  Liked by 1 persoon

 6. Bianca van Baar 29/04/2018 — 10:34

  Wat leuk dit!!! Ik ga je vanaf nu volgen. Ben zelf ook veel aan het bakken en uitproberen dus ik raak enorm geïnspireerd als ik dit lees. Heel veel succes met deze challenge!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close