Met een koninklijk tintje..

Deze week was het koningsdag en dus heb ik de bakbijbel doorgespit op zoek naar recepten met een koninklijk tintje. Zo vond ik het Paleisgebak en een abrikozenvlaai. Paleisgebak was mij nog niet bekend dus dat bakt altijd iets wat moeilijker. Donderdagavond was het zover, dochter op bed, man met vrienden achter de televisie voor voetbal dus rust in de keuken! Eerst zelf amandelspijs maken, en daarna in 2 banen tegen elkaar opspuiten. Klinkt best makkelijk toch? Viel toch best een beetje tegen…

Ik heb uiteindelijk het amandelspijs 2x verbeterd en de banen in 3 pogingen opgespoten. Over het eindresultaat ben ik nog niet 100% tevreden maar lekker was het wel! Je moet wel van amandel en van zoet houden.

Ik had best veel koekjes gemaakt dus had op Facebook een berichtje gezet dat volgers wat konden ophalen. Blij dat ik niet zelf alles op hoef te eten!

Donderdagavond had ik de smaak goed te pakken en na een blik in mijn voorraad bedacht ik dat ik ook nog wel chocolate chip cookies kon maken. Man Man Man, wat waren die lekker! Met de zoete inval van afgelopen dagen, begrijp je wel dat die al op zijn! Gelukkig hebben we de foto’s nog……

chocolate chip cookies

Laatste project van dit weekend was de abrikozenvlaai. Mijn god, wat een geduld moet je daarvoor hebben. Eerst het deeg kneden en daarna minimaal een uur laten rijzen. Daarna zelf banketbakkersroom maken en terug laten koelen tot kamertemperatuur. In de vorm moet het deeg ook nog eens rusten. Geen recept dus om snel bij last minute visite te maken. Mijn geduld is ook echt getest en helaas heb ik de test niet altijd doorstaan. Mijn banketbakkersroom was toch nog te dun waardoor de bodem van mijn grote vlaai in het midden niet helemaal gaar was.

De kleinere vormpjes waren wel heel goed gelukt en dat was heel fijn voor de gelukkige volger van deze week! Vanochtend heeft Davina Schellekens het gebak opgehaald. Hopelijk heeft het haar gesmaakt.

Vanochtend werd ik ook wakker met een hoop nieuwe volgers in mijn mailbox. Bleek dat Rutger (schrijver van de Bakbijbel) op Facebook mijn blog gepromoot heeft. Super toch? Werd er helemaal blij van! Voor alle nieuwe volgers: Welkom!

Facebook

Na morgen zit de eerste maand van mijn challenge erop, nog elf te gaan! Dat wordt bakken, bakken, bakken maar!

Fijne avond allemaal!

2 gedachten over “Met een koninklijk tintje..

  1. Zag er wederom top uit Rebecca. Ik krijg er steeds weer trek van en zin om te bakken! Can ’t wait to see the rest xx

    Liked by 1 persoon

  2. Rita Voorjans 30/04/2018 — 07:00

    Hartstikke leuk weer Rebecca.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close