Ho Ho Ho

Ik snap nu waarom de Kerstman dit continu zegt. Man, wat heb ik genoten van heerlijk eten de afgelopen dagen. In plaats van mijn baksels weg te geven heb ik er zelf ook van genoten. Streep eronder en door! Blijven bakken, niet blijven proeven haha.

Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn vorige blog, ben ik geopereerd. Alles is goed gegaan maar ik had zelf verwacht dat het herstel sneller zou gaan. Mijn bakmarathon om 17 en 18 december heb ik dus niet kunnen doen. Toch ben ik erg opgeschoten!

Na het fiasco van de geschifte mokkataart kon ik het niet laten om deze nogmaals te maken, met de tips van volgers en Rutger in mijn achterhoofd. Uiteindelijk is het gelukt om de mokkacrème glad te krijgen en kon ik de taart super strak afsmeren. Beter resultaat dit toch?

mokka revanche

Ook heb ik tweemaal een pavlova gemaakt. Dit dessert kun je vooraf goed voorbereiden zodat je geen stress hebt tijdens het diner. Ik heb de klassieke versie gemaakt met slagroom en rode bessen. Daarnaast ook de feestelijke variant met limoenkwark, sinaasappel, blauwe bes en viooltjes. Super goed gelukt en het smaakte heerlijk!

Voor bij de koffie heb ik ook nog twee recepten gemaakt. De kokosblondies met witte chocoladeganache en koffiebroodjes. Nu weten jullie onderhand wel dat ik niet van kokos houdt dus dat is het enige baksel van de afgelopen tijd wat ik niet zelf heb geproefd haha. De koffiebroodjes uiteraard wel en die waren zeer geslaagd. Ik was wel zo slim om er 1 te proeven en de rest meteen weg te geven aan onder andere schoonouders.

Kerst kan ook zeker niet zonder een mooie tulband. Deze is gemaakt met amandelspijs en tutti frutti. Ik was er een beetje huiverig voor omdat mijn vorige tulband totaal niet uit de vorm kwam dus hoe blij was ik met dit resultaat!

Voor eerste kerstdag heb ik ook nog een spektakel dessert gemaakt. De frambozen-champagne charlotte met een champagnemousse, frambozenbavarois en zelfgemaakte lange vingers. Hoe smakelijk ziet dit eruit? JAM!

Ik heb zojuist nog even mijn telling gecheckt. Met de rabarbercake die as we speak in de oven zit en de kokostulband die erna in de oven gaat (zijn mijn collega’s weer blij dat ik kom werken) zit ik op 132 gemaakte recepturen. Wat een hoop hè! Nog 44 baksels te gaan voor mijn deadline van 1 april. Het wordt nog even bikkelen maar ik ga het volbrengen. Een heel kookboek in 1 jaar tijd, hoe maf eigenlijk… Wat zal ik in een gat vallen straks haha.

Ik breng jullie snel weer op de hoogte! Alvast een heel gelukkig nieuwjaar gewenst. Dat 2019 jullie alle gezondheid, geluk en liefde mag brengen.

Liefs, Rebecca

 

 

 

2 gedachten over “Ho Ho Ho

  1. Nog steeds goed bezig Rebecca – ondanks de lichamelijke ongemakken, top!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close