Soms loopt het anders dan verwacht….

Mijn eerste blog in 2019, nieuw jaar, nieuwe baksels!

Mijn vorige blog was voor het oliebollen en appelbeignets debacle. Oudejaarsdag was een drukke dag maar wel heel gezellig! In de middag begon ik met het bakken van de typische oudejaarsdag lekkernijen. Terwijl het deeg voor de oliebollen stond te rijzen, ging ik aan de slag met de appelbeignets. De appel gaat door een bierbeslag en dan de hete olie in! Ik was blij dat ik me nog niet had omgekleed in een mooie outfit want wat een vette spetterboel🙄. De appelbeignets zijn het lekkerst om direct te eten, aan het eind van de avond waren ze wat slap geworden. De oliebollen waren ook avontuurlijk. Wanneer zijn ze gaar, wanneer moeten ze nog net iets langer? Gelukkig draaien ze zich halverwege om, dat scheelt weer een stuk. Ik had braaf een hoop keukenpapier op het aanrechtblad gelegd zodat ze konden uitlekken. De tijd vliegt wel voorbij dus toen de laatste oliebollen klaar waren, moesten we meteen door naar vrienden om oudejaarsavond door te brengen. Ach, de rommel wacht wel tot volgend jaar 😁.

Nou, kwam ik dus de volgende ochtend de keuken in, complete chaos! Poeh, eerst maar eens opruimen. De ellende was pas echt compleet toen bleek dat ik het keukenpapier (volgelopen met olie) ook niet weggegooid had. Nu hebben wij een betonnen aanrechtblad…..Voel je hem aankomen?

.

.

.

De olie zit nu nog in het blad………. KAK! Goed, vol goede moed verder want nieuwjaarsdag kan niet zonder nieuwjaarsrolletjes! Na een zoektocht op Facebook had ik een geschikt kniepertjes ijzer geleend. Super fijn en wat waren ze lekker! Ze vielen bij de familie in smaak en volgens mij heeft iedereen er minstens 2 op, haha. Afgelopen weekend waren mijn zusjes jarig en ze hadden mij gevraagd wat te bakken. Het is uiteindelijk de sachertorte geworden. Een chocoladetaart met abrikozenjam en chocoladeganache. Heftig maar lekker! Aan 1 taartje heb je uiteraard niet genoeg dus ook gevulde kletskoeken gemaakt. Lekker gevuld met slagroom en afgetopt met chocoladeschaafsel. Hoe lekker ziet dit eruit? Jam!!Inmiddels zijn we weer een weekend verder en vandaag heb ik weer twee recepten gebakken. Heerlijke scones met sinaasappelrasp en rozijnen. Lekker met een clotted cream, jam en een vers gezet theetje. Ook dacht ik vanavond Wies een plezier te doen met crêpes. Viel dat even tegen.🙃 Mijn kind had een rare dag vandaag….. Ze had liever rauwe paprika in plaats van die heerlijke crêpes. Ook vroeg ze vanmiddag om een banaan in plaats van een koekje en als klap op de vuurpijl ging ze ook nog eens de tafel en alles poetsen. Kan het nog raarder?! Eens kijken wat we morgen nog kunnen bakken… Geniet nog van jullie weekend!

Liefs,

Rebecca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close