Aftellen. . .

Het moment is daar! Ik kan gaan aftellen in plaats van optellen. Hoe leuk is dat. 😄 Het is een tijdje stil geweest maar dat komt omdat er van alles gebeurd is. Drie hoogtepunten van afgelopen tijd:

 • Ik heb een cursus opspuittechnieken gewonnen bij Robèrt. Super leuk! Samen met mijn man ga ik deze cursus volgen op 13 april. Uiteraard ga ik jullie die dag volledig op de hoogte houden via social media!
 • Ik heb contact gehad met Rutger over het project en hoe het verloopt. Mochten onze agenda’s matchen gaan we een keer samen bakken als afsluiter van dit project. 🙌🏻 Hoe tof is dat!
 • Ik ga vanaf 1 maart beginnen met een nieuwe baan. Uiteraard ga ik mijn collega’s enorm missen maar ik kijk ook uit naar deze nieuwe stap in mijn carrière. In deze job ga ik wel weer fulltime werken dus ben benieuwd hoe het te combineren valt met het bakken.

Changes are coming!

Gestaag blijf ik ook doorbakken en vooral het hoofdstuk desserts is benut.

Voor de klassieke tiramisu heb ik eerst zelf lange vingers gebakken en het recept iets aangepast. Ik heb de cacao die normaal bovenop de tiramisu ligt vervangen door een pure chocolade schaafsel. O M G, te lekker! Ook heb ik mini crème brûlées gemaakt en deze zijn getest door mijn mini testpanel. Hij had iets langer in de oven gemoeten maar de smaak was heerlijk! Het laatste dessert was op bestelling, namelijk de baklava. Ik was best huiverig om deze te maken. Alle moed bij elkaar geraapt en in de Turkse supermarkt op zoek gegaan naar grote filodeeg vellen. Word ik geholpen door een behulpzame medewerker en hij vraagt waar ik de vellen voor nodig heb. “Nou, ik wil zelf baklava gaan maken” Verschrikt kijkt hij op en zegt hij “Echt? Maar dat is heel moeilijk! Weet je het zeker?” Oei, dat helpt niet mee in het zelfvertrouwen. Over het eindresultaat was ik dan ook super tevreden. Zelf een klein stukje geproefd en deze ga ik zeker nog eens maken! Ook de chocolade eclairs waren tegelijk besteld. Vond ze zelf best prima gelukt en had gedacht dat de baklava de hit van het verjaardagsfeest zou worden. Zat ik er even naast! Gedurende de dag kwamen er appjes binnen dat de eclairs overheerlijk waren. En meteen een bestelling voor de mokka eclairs die ik nog moet maken. De begeleiders van de kinderopvang verdienden ook wel weer eens wat lekkers. Dat was weer even geleden. Na mijn voorraadkast en mijn receptenlijst te hebben doorgespit werden het de dudokjes. Een cake met hazelnoten en dan gevuld met een citroenvulling. Klinkt lekker hè? Als ik de begeleiders mag geloven was het ook erg lekker! Met de custardtaartjes met abrikoos van vanochtend staat de teller op 156 gebakken recepten. Dat betekent dat ik nog maar 20 te gaan heb! Aftellen! Wat ga ik de komende dagen bakken:

  Crème brûléetaart met rood fruit
  Meringuerol met rood fruit
  Chocolade moelleux met sinaasappel

Hou mijn Instagram of Facebook in de gaten voor de resultaten!

Tot snel, geniet van het zonnige weekend!

Liefs,

Rebecca

6 gedachten over “Aftellen. . .

 1. Marianne Roijackers 16/02/2019 — 16:57

  Hallo Rebecca. Goed bezig met het bakken. Je houd het goed vol. Lig je nog op schema?Leuk dat je die opspuittechniek hebt gewonnen. Jij bent kei goed! Van harte gefeliciteerd met je nieuwe job. Fijn weekend!

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel Marianne! Jullie ook fijn weekend! ☀️☀️

   Like

 2. Wauw … dat je alweer kunt gaan aftellen. Een mooi bakjaar was het hè! Wij hebben in ieder geval ENORM genoten van de Bosvruchten Cheesecake. Veel suc6 en plezier met de laatste loodjes en uiteraard gefeliciteerd met je nieuwe baan xx

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel!😄 Het jaar is echt voorbij gevlogen inderdaad. Niet normaal. We zetten nog even door 💪🏻

   Like

 3. Adrie van Kasteren 22/02/2019 — 18:22

  Geweldig wat jij allemaal doet, en nog heel veel vooruit kijkend.heel veel succes knap hoor, en succes met jou nieuwe baan gr xx Adrie en Ad

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close