De laatste week!

Het is zo ver, de laatste week van deze challenge is aangebroken. Ongelofelijk dat ik dit bakavontuur alweer bijna een jaar geleden ben begonnen.

In mijn laatste blog eindigde ik met mislukte macarons en dat ik nog 15 recepten moest maken. Wat is de stand nu, tel je mee?

De citroenmacarons heb ik uiteraard nog eens geprobeerd te maken. Het resultaat was al vele malen beter! Gelukkig mag ik nog 3 soorten macarons maken😅 Oefenen zal ik! Om mijn geluk nog meer te beproeven, waren de gelukskoekjes aan de beurt. Het is heel belangrijk om het laagje beslag super dun te maken! Niet makkelijk, maar wel belangrijk. Na een aantal pogingen had ik het een beetje door! Dit koekje is toch iets moeilijker als dat het recept doet lijken. Om vaart te maken in mijn aantal baksels heb ik wat recepten gecombineerd. Zo lagen in de supermarkt de aardbeien in de spotlight en moest ik nog drie recepten met aardbeien. Begonnen met de aardbeientiramisu. Als echte tiramisu fan, geen idee wat ik daarvan moest verwachten. Zal de smaak hiervan de naam eer aan doen? Zoals het hoort zelf de lange vingers gemaakt, het mascarpone/slagroom mengsel op smaak gebracht met aardbeienjam en de aardbeien laten marineren in aceto balsamico. Oh, en hij wordt ook nog afgetopt met meringue in plaats van cacao. Nou, ik kan je vertellen: ik vond deze misschien nog wel lekkerder dan de originele tiramisu! Op verzoek heb ik de aardbeientaart gebakken voor een verjaardag. Hij zag er super lekker uit en ik was benieuwd of de besteller tevreden was. Wat denk je? Is de taart zo snel opgegaan dat hij zelf niet heeft kunnen proeven, haha. Voor hem pech, maar voor mij goed nieuws natuurlijk! Kijk, een echte showstopper:Met de laatste aardbeien besloot ik aardbeiensoezen te maken. Laat ik dan meteen extra veel soezendeeg maken, dan kan ik ook de andere recepturen maken. Die zondag heb ik dus ook knapperige soezenringen met kersen gemaakt en voor een besteller de mokka eclairs. Dat soezendeeg heb ik wel onder de knie! Alhoewel er nog een groot project op mijn to do list staat, profiteroletaart oftewel een soezentoren! Terug naar wat ik al gebakken heb, kijk hoe lekker dit eruit ziet: Als laatste heb ik de pistachepavlova gemaakt met ananas. Deze ananas is gemarineerd in de gembersiroop en dat is een smaakcombinatie waar je van moet houden. Wies vond de pavlova in ieder geval heerlijk! Nu is dan de laatste week aangebroken! Nog 7 dagen de tijd om nog 7 recepten te maken (waarvan nog 3 macarons). Het wordt krap, maar ik ga mijn best doen! Nu nog even deze ochtend genieten in de Limburgse Peel want we waren een weekend weg en dan knallen!!

Zondag nieuws of ik het gered heb…….

Tot dan!

Liefs,

Rebecca

6 gedachten over “De laatste week!

 1. Christian Voorjans 25/03/2019 — 07:37

  Kom op hé, je kan het! Ben heel benieuwd naar de laatste recepten!

  Liked by 1 persoon

 2. Super Becca! Het gaat helemaal goed komen👍

  Liked by 1 persoon

 3. Ge kunt vrouwke👍🏻😘

  Liked by 1 persoon

 4. Ziet er allemaal geweldig uit.

  Liked by 1 persoon

 5. Dat gaat jou lukken💪🏼! Succes😘

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Rebecca,

  Ja zondag is de deadline !!!! Maar ja… wat zijn nou 7 stuks !!!!

  Toch wel knap van je ondanks diverse calamiteiten onderweg. Proficiat en tot ziens of horens. Zaterdag veel plezier in de Ziggo.

  Groetjes aan Nick ( ja zondag !!!!)

  Opa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close