Terugblik

Wat een jaar is het geweest…

Van iedere avond “bankzaken” naar minstens 3 keer in de week aan de bak! Hoewel ik me soms heb vervloekt met deze uitdaging heb ik er grotendeels toch écht van genoten. Waar mijn keuken in het begin nog een grote ravage was, was die aan het einde toch steeds meer opgeruimd en overzichtelijk. Waar ik in het begin goedkeuring nodig had van manlief de chefkok, was dat aan het einde niet meer nodig. Waar in het begin mijn soezen net gaar waren en slecht gevuld was de profiteroletaart toch een mooie afsluiter met goed gebakken en goed gevulde soezen.

Wat is nu mijn top 3 uit de bakbijbel? Ik zit er al 2 weken over na te denken. Het komt uiteindelijk toch neer op persoonlijke smaak en wat ik leuk vind om te maken. Ik vind het moeilijk maar hier dan toch mijn top 3! (ook al geef ik vele andere recepten hierdoor niet de credits die ze verdienen)

 1. Citroentartelettes met Italiaanse meringue.
  Ik hou van frisse citrussmaken en de kleine tartelettes zijn een feest om te maken! Door de Italiaanse meringue kort af te branden is het ook een plaatje om te zien. Deze topper ga ik zeker nog vaker bakken!
 2. Aardbeientiramisu.
  Ik houd zo van de traditionele tiramisu dat ik in eerste instantie dacht “Huh, aardbeientiramisu? Hoe dan?!”. Deze aardbeientiramisu is opgebouwd met zelfgemaakte lange vingers, een mascarponemengsel met jam, verse aardbeien gemarineerd in aceto balsamico en afgetopt met knapperige Franse meringue. Echt, ik zweer het je, de klassieke tiramisu is er niets bij. Mijn god, hoe heerlijk is deze! Aanrader!
 3. Bosvruchtenslof.
  Het sloffendeegrecept van Rutger is echt super lekker! Hiermee heb je een goede basis om de slof naar eigen smaak af te toppen met fruit en vulling naar keuze. Je kunt hiermee echt alle kanten op. Heerlijk!
 4. Oke, ik kan het niet laten maar er moest ook iets van soezendeeg in deze top 3. Persoonlijk vond ik de knapperige soezenringen met kersen erg lekker!  Ook hierbij geldt; vul de ringen met fruit en vulling naar keuze. Daarnaast vielen de bananensoezen en eclairs ook echt in smaak bij het testpanel!

Nu willen jullie natuurlijk ook weten wat dan mijn Flop 3 was…. Nou, nummer 1 kunnen jullie zeker al raden als je mijn blog, Facebook of Instagram een beetje gevolgd hebben:

 1. Macarons.
  Oh, wat heb ik mezelf vervloekt dat ik 3 macaronrecepten tot de laatste bakdag had bewaard. Poeh, wat een ellende. Toch geldt hierbij ook: Hoe vaker je ze bakt, hoe beter je erin wordt. Favoriet gaan ze vrees ik toch niet worden…….
 2. Mokkataart.
  De mokkataart heb ik 2 keer gemaakt omdat ik niet tevreden was met het eindresultaat. De mokkabotercrème zat in de schift en zag er korrelig uit. Na tips van Rutger ging poging 2 al veel beter! Wie had gedacht dat je met een fohn je crème uit de schift kon brengen?
 3. Sinaasappel-amandeltulband.
  Deze zit wel in mijn Flop 3 maar ik denk dat dat komt doordat mijn tulbandvorm nieuw was en wellicht niet goed ingevet. Deze verdiend een herkansing!

De afgelopen 2 weken krijg ik ook vaak de vraag: “En nu? Ga je door?”. Zoals jullie weten ben ik gestart met een nieuwe job in maart, waardoor ik nu Fulltime werk. Het was even wennen en een nieuw ritme vinden in combinatie met man, dochter en huishouden maar inmiddels zit ik in een goede flow. Tijd voor een primeur:

IK GA DOOR!

Maar met wat? Ik ga mezelf niet meer de deadline van 1 boek per jaar opleggen maar heb iets anders verzonnen. Ook best ambitieus, vrees ik:
Per week 1 recept uit de Koekjesbijbel en 1 recept uit de Broodbijbel.

Blijven jullie me volgen en steunen?
Ik ga de komende weken even mijn blog aanpassen en start officieel in mei!

Andere primeur:
Weten jullie nog dat ik Rutger had benaderd om een keer samen te bakken als afsluiting? Nou, dit gaat binnenkort gebeuren! Spannend!! Hij gaat me helpen met macarons en hopelijk kunnen ze na deze privé masterclass uit mijn Flop 3 naar Top 3! Ik houd jullie hiervan op de hoogte en er komen zeker foto’s.

Ik ga vast mijn huis opruimen, keuken poetsen en bedenken wat ik bij de koffie ga serveren…

Tot snel!

Liefs, Rebecca

 

 

10 gedachten over “Terugblik

 1. Hé Rebec,
  Het was super leuk om je te volgen en dat blijf ik zeker doen 😊. Wij hebben in ieder geval zeker genoten van de Bosvruchten Cheesecake op bestelling! Alvast veel plezier en suc6 met Rutger, bak ze en tot gauw xx

  Liked by 1 persoon

 2. En wat heb je mooie creaties neergezet! Het was super leuk om het elke keer op instagram en facebook voorbij te zien komen. En wat super cool dat je samen met Rutger gaat bakken! Lucky you 🙂 Ik ben benieuwd naar je creaties uit de koekjes- en broodbijbel!

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Kelly! Dankjewel voor je berichtje. Toch leuk om onbekende volgers te leren kennen. Ik vind het ook heel leuk dat Rutger hier tijd voor vrij maakt 😊 Je leest het avontuur vanzelf terug hier! Fijne dag.

   Like

 3. Anitavoorjans 16/04/2019 — 12:31

  Hartstikke goed gedaan bec ben keitrots op jou 😘mamsie

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Rebecca,

  Nou daar gaat ie dan weer. Eén uitdaging ( nieuwe job en full time) is niet genoeg !!! Dus opnieuw 2 nieuwe creaties per week !! Nou ja het zal je wel weer lukken, Ans en ik blijven in ieder geval supporter.

  Met vriendelijke groeten,

  Ans en Opa

  Liked by 1 persoon

  1. Haha, ja je moet iets met je vrije tijd! Gelukkig heb jij het ook helemaal niet druk he 😅

   Like

 5. Hallo Rebecca.
  Je hebt echt een topprestatie geleverd.
  Ik vind het zo knap dat je het steeds maar weer op kon brengen om nieuwe recepten uit te gaan proberen. Toppie!
  Ik blijf je zeker volgen en verlekkeren aan al die heerlijke dingen die je ons laat zien. Groetjes.🤭

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close