The beginning

Bijna 30 jaar oud en ik kan nog steeds geen fatsoenlijke koekjes bakken. Ze smelten samen tijdens het bakken, branden aan of smaken gewoon niet.
Als mama van een kleine meid en vrouw van een chef-kok, is dat toch wel een beetje ongeloofwaardig. Ondanks de vele misbaksels blijf ik het leuk vinden om te bakken. Het is een hobby van me die de laatste jaren meer naar de achtergrond is verdwenen omdat ik vaak iets of iemand belangrijker vond. Daar gaat verandering in komen!

Mijn inspiratie komt van de film “Julie & Julia”, heb je die ooit gezien? Een film over Julie die haar saaie leventje beu is en op zoek is naar een uitdaging. Als ze het kookboek van Julia Child in handen krijgt, besluit ze alle recepten uit het boek te koken en hierover te bloggen.

Wat een herkenbaar verhaal! Niet dat mijn leven zo saai is, maar er zijn te veel avonden waarop ik doelloos op de bank hang. Ik mis nu een uitdaging of project, gewoon iets wat van én voor mij is. Niet voor mijn dochter, man, familie of werkgever.

Wat is het idee?
Zoals in de film ga ik binnen een jaar tijd alle recepturen van een bepaald kookboek maken. Wat is er qua bakken nu een beter boek dan de Bakbijbel van Rutger van den Broek? Een kookboek met meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart en kletskoppen tot ultieme friandises en koffiebroodjes. Ook staat er een heel hoofdstuk in hoe je misbaksels kunt voorkomen, heel handig!

Mijn jaar start op 1 april, en nee het is geen grap! Ik zal jullie zo veel mogelijk op de hoogte houden met foto’s, teksten en reacties van mijn “testpanel”. Wat zullen ze blij zijn op het werk en thuis met deze uitdaging!

Hopelijk vinden jullie het leuk genoeg om te blijven volgen. Deel dit vooral zodat er meer mensen kunnen genieten van mijn (mis)baksels.

Tot snel!

Liefs, Rebecca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close